Тръмп заплаши, че 52 ирански обекта са на прицел

Ако Иран атакува американци, Съединените щати ще нанесат удари по 52 ирански обекта. Предупреждението отправи в Туитър американският президент Доналд Тръмп.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:21, 05.01.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Напрежението между Вашингтон и Техеран ескалира, след като в петък в Багдад беше ликвидиран Касем Солеймани.

Иран говори много смело за вземане на прицел на определени американски обекти в отговор на смъртта на Солеймани, написа в Туитър Доналд Тръмп.

Американският президент предупреди, че на свой ред САЩ са набелязали 52 ирански обекта - колкото е броят на американците, взети за заложници в Иран след завземането на посолството на Вашингтон в Техеран през 1979 г.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Ако Иран атакува американци или американски обекти, ние сме взели на прицел 52 ирански обекта, някои от тях са на много високо ниво и важни за Иран и иранската култура и тези обекти, както и самият Иран, ще бъдат ударени много бързо и много силно. Съединените щати не искат повече заплахи!
;

Паралелно с подготовката за изпращането на допълнителни американски сили в Близкия изток, от Ирак дойдоха новини за две ракетни нападения.

Едното е било срещу база, където има американски войници, а другата цел - т. нар. "Зелена зона" в Багдад, където се намират посолства и резиденции на международни представители.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Хърватите избират президент
Хърватите избират президент
Гърция въведе забрана за преминаване на автомобили с товароносимост над 1,5 т
Гърция въведе забрана за преминаване на автомобили с товароносимост над 1,5 т