НОВИНИ

Цецка Цачева посрещна първите посетители в Деня на отворените врати в парламента

Десетки граждани, студенти от различни университети и деца от столични училища посетиха Народното събрание в Деня на отворените врати. Поводът затова беше Денят на Конституцията и 200 години от рождението на Екзарх Антим I.

bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 16.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Първите посетители бяха посрещнати лично от председателя на парламента Цецка Цачева. Тя разведе най-любознателните из институцията, в която се обсъждат и гласуват законите на страната.

Цачева разказа на гостите интересни факти за четирите български Конституции. Оригиналите на основния ни закон, звънецът от първото учредително събрание, и част от личните вещи на Екзарх Антим І бяха изложени в парламента специално за празничния ден.

Цецка Цачева, председател на Народното събрание: Приятно е, когато има ученици от по-малките класове като тези от 20-то столично училище. Убедена съм обаче, че за всички тях представлява интерес не само експозицията - тази за Конституцията и тази, която е посветена на 200-годишнината от рождението на първия български председател на народното събрание, на Учредителното събрание в Търново, както и първият български екзарх Антим I, но ще бъде интересно и за посетителите да влязат в пленарна зала, да се докоснат до парламентарния звънец, да се разходят из кулоарите на Народното събрание.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къщата на Пейо Яворов в окаяно състояние
Къщата на Пейо Яворов в окаяно състояние
Плевнелиев е загрижен от кризата с мигрантите, която е непредсказуема
Плевнелиев е загрижен от кризата с мигрантите, която е непредсказуема