НОВИНИ

ЦИК: Избирателната активност в страната към 10:00 ч. е 8,44%

8,44% е избирателната активност в страната, измерена около 10 часа. Тази активност е съизмерима със същия час на парламентарните избори към 2014 г. и по-ниска от активността, която бяхме измерили към този час в първия тур на президентските избори през миналата година, когато тогава активността беше около 10 на сто, съобщиха от ЦИК.

Милена Кирова
от Милена Кирова БГНЕС
11:44, 26.03.2017 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
цик избирателната активност страната 1000 844

8.89 % е избирателната активност в Бургаска област. Избирателната активност в Русенско към 10 часа е 8,99 %. Едва с 4 стотни по-ниска е избирателната активност в Пловдив към 10 часа, сравнено със същия етап от президентските избори през ноември. 9,71% избирателна активност в Старозагорско към 10 ч.


Към 12:00 ч. има 19 сигнали и жалби. 6 от тях са свързани с нарушения в СИК-овете, а 9 са за извършване на предизборна агитация в днешния ден, което е недопустимо. От РИК правят проверки. Има случай на установено от ЦИК нарушение на забраната да не се огласяват прогнозни данни от нагласите на избирателите и е съставен акт за установяване на административно нарушение на доставчик на медийна услуга, каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

В ЦИК имаше тази сутрин сигнал, че в изборно помещение в Турция председателят на комисията е допускал 20 и повече избиратели. Указанията, които сме дали е в изборното помещение да са само лицата, които попълват декларации и които гласуват, за да не се получава струпване на повече хора, каза още Нейкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Константин Проданов: Гласувах за една България, в която нашите деца ще остават
​Константин Проданов: Гласувах за една България, в която нашите деца ще остават
Политиците в социалните мрежи
Политиците в социалните мрежи