НОВИНИ

ЦСКА-София спечели търга за емблемата и активите на ПФК "ЦСКА" АД

ЦСКА-София спечели търга за емблемата и активите на фалиралото дружество ПФК "ЦСКА" АД след оферта на стойност 8 милиона лева. За разлика от проваления първи търг преди 2 месеца на стадион Българска армия, днес в Кърджали всичко премина спокойно и без излишно напрежение.

bnt avatar logo
от Волен Филчев
20:12, 30.05.2017
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Без инциденти премина търгът за активите на изпадналия в несъстоятелност ПФК "ЦСКА" АД в Кърджали. Малко повече от час и половина продължи наддаването, спечелено от френската организация "Ред Енималс", подкрепена финансово от Гриша Ганчев. Процедурата по закупуването ще приключи с фактическото изплащане на сумата в специално разпределени сметки от синдик Дора Милева.

Наддаването бе проведено в дома на Милева, който е и нейна кантора. Жилищната сграда беше зорко охранявана от голям брой полицаи, които не допуснаха грозните сцени отпреди 2 месеца при първия провален опит за провеждането на търга на стадион "Българска армия". Мерките за сигурност бяха изключително строги, като влизащите в града коли бяха проверявани преди да продължат.

Венцислав Момчилов - директор на ОД на МВР-Кърджали: "Няма никакво напрежение, всичко е нормално. Феновете са предупредени, няма такива, които не са допускани. Спирани са извън града, проверявани са и са допускани. Записани са им данните, предупреждавани са да не извършват противоправни деяния и са допускани до града."

8-те милиона надхвърлят 5 пъти началната за наддаването сума от 1 млн. 600 хиляди и са с цели 5 милиона повече от втората най-добра оферта.

Милко Георгиев - адм. директор на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД: "Надявам се, че наистина тоя път държава ще подходи отговорно, а не да позволява абсолютни манипулации. Съгласете се, няма как трима души, които са очевидно свързани - 2 юридически и 1 физическо лице да идват и да правят тия постановки на търга. Ако ти искаш да участваш наистина, с открити намерения, идваш с 1 човек, както идваме ние. А те какво - идват тук с 3 фирми. Е, кое му е почтеното, хайде да си говорим...И веднага трябва да кажат, че ние нямало да платим. Е, айде стига вече!"
Никола Газдов - член на УС на ЦСКА 1948: "Ясно е, че има печеливша оферта. Това не е нашата в момента. Когато бъде платена тази цена, процедурата приключва.... Нямам съмнения, но когато е платена сумата, тогава приключва процедурата!"

Спечелването на търга идва във важен момент за ЦСКА, след като вчера стана ясно, че отборът няма да бъде допуснат до участие в европейските клубни турнири.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов център за рехабилитация ще помага на деца с увреждания и техните близки
Нов център за рехабилитация ще помага на деца с увреждания и техните близки
Филмът на БНТ Сделката за свободата - фактите около заразата в Бенгази
Филмът на БНТ "Сделката за свободата" - фактите около заразата в Бенгази