НОВИНИ

Цветан Цветанов: ​Министрите, които подадоха оставка, не носят вина

По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата на ГЕРБ и сами разбирате, че ние по никакъв начин не казваме, че носят вина. Това заяви днес във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в 11-ия университет на младежката структура на формацията.

bnt avatar logo
от БТА
11:25, 01.09.2018
Чете се за: 01:19 мин.
У нас

Той допълни, че ще дискутират с коалиционните партньори възможните номинации. Цветанов каза, че партията винаги е заявявала, че за нея властта не е привилегия, а отговорност, и когато застанеш и обясниш защо подаваш оставката си, трябва да бъде възприето.

Управлението в момента е на ГЕРБ и коалиционните ни партньори, каза Цветанов. Той допълни, че когато си в политиката и на високите позиции в изпълнителната власт, трябва да можеш да понесеш и политическа отговорности. Той допълни, че насреща си имат опозиция, която започва да дава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е създала като модел през всичките тези години, когато са участвали във властта. Цветанов обясни, че партия ГЕРБ е много по-различна от опонентите си, защото в БСП носене на политическа отговорност няма.

Удобно в момента за БСП е, че успяха по някакъв начин да се отклонят от една тема и тук е моментът да попитам президента Румен Радев как така той дава една оценка на едните събития и дава съвсем различна, противоречаща на оценката, която дава за Своге, за инцидента с неговия баща, заяви Цветанов. В отговор на въпрос, че според президента това е раздухано от институциите, той попита - раздухано ли е от институциите, ако виновният човек е изкаран невинен.

;

Според него за всички е ясно, че навлизащият автомобил, управляван от бащата на президента, е отнел предимството на триколката. Цветанов запита какво щяхме да обясняваме днес, ако човекът от триколката беше загинал. За мен девет дни да мълчиш, ти да си информиран от своя баща и да правиш всичко възможно да покриеш този скандал, извинявайте, това ли е президентът на страната, това ли е главнокомандващият, на когото ние всички разчитаме да бъде моралният стожер, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов каза още, че има много ясно разписани правила в коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Това беше единствената възможна коалиция, която можеше да изведе страната в правилната посока. Той призна, че с колегите от "Обединени патриоти" на моменти имат много тежки противоречия, но когато извеждат България над всичко, имат необходимия консенсус. Цветанов каза, че за да се гласуват персоналните промени трябва да има разговор и съгласие.

В отговор на въпрос Цветанов каза, че не би приел номинация за вътрешен министър. Отговорността, която нося, и при тази опозиция в парламента, смятам, че трябва да бъдем отговорни и трябва всеки да тежи на мястото си, каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как краят на производството на халогенни крушки ще се отрази на бита ни?
Как краят на производството на халогенни крушки ще се отрази на бита ни?
Бойко Борисов инспектира строителството на инфраструктурни проекти във Варна
Бойко Борисов инспектира строителството на инфраструктурни проекти във Варна