НОВИНИ

БСП вижда признание за провал в оставките на министрите Радев, Нанков, Московски

От БСП смятат, че оставките на тримата министри са закъснели и настояват за оставката на цялото правителство. В понеделник парламентарната група на левицата ще реши дали да поиска вот на недоверие. ГЕРБ са категорични, че ако има вот, той ще бъде отхвърлен от мнозинството. Подчертаха, че тримата министри нямат персонална вина за катастрофата, но разбират реакцията им, защото с подаването на оставка показват, че носят своята политическа отговорност.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 31.08.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Правителствена криза - това е оценката на БСП за ситуацията в страната, заради оставките на тримата възлови министри и острата реакция на вицепремиера Валери Симеонов, несъгласен с този акт. За БСП важният въпрос е какво се случва след поредната смяна.

Кирил Добрев - зам.-председател на НС на БСП: Това за нас е признание за провала на 10 годишната политика на рязане на ленти. Истината е следната. Камилите се сменят, керванът си върви. И от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента.
;

За разлика от БСП - ГЕРБ може да носи политическа отговорност, контрира Тома Биков. Напомни, че БСП не са сторили това нито за скандала „Батко и Братко“, нито за спрените евросредства по време на правителствата на Станишев и Орешарски, нито за общинския съветник от БСП, свързан с Димитър Желязков - Очите. Подчерта, че за ГЕРБ властта не е самоцел, но няма да позволят хаос в страната заради интересите на съмнителни хора.

Тома Биков - ГЕРБ: Ние няма да си позволим авантюрата да хвърлим българското общество в хаос, в безпътица в ръцете на хора, които в момента целят да се възползват от един евентуален хаос, за да изчистят свои действия в миналото.

ГЕРБ очаква съдебна и наказателна отговорност да понесат всички виновни за катастрофата край Своге.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитват бивши шефове на АПИ заради катастрофата край Своге
Разпитват бивши шефове на АПИ заради катастрофата край Своге
Специализираната прокуратура влезе в хотелите Маринела и Марица
Специализираната прокуратура влезе в хотелите "Маринела" и "Марица"