Цветан Цветанов се срещна с председателя на ЕНП Жозеф Дол

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна днес в Брюксел с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ. По време на разговора Цветанов информира председателя на ЕНП за политическата ситуация в страната, като двамата се обединиха около мнението, че българското правителство, начело с премиера Бойко Борисов, е стабилно и България е постигнала едно изключително успешно председателство на Съвета на ЕС.

от БНТ
15:18, 24.09.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
цветан цветанов срещна председателя енп жозеф дол

Жозеф Дол също така приветства икономическите показатели на страната и заяви пълната си подкрепа за членството на България в Шенген по въздух. Дол и Цветанов обсъдиха и предстоящите европейски избори през май 2019 г. и конгреса на ЕНП във Финландия през ноември тази година.

"Предстоящият конгрес на ЕНП ще бъде една възможност за препотвърждаване на приоритетите на Европейската народна партия в защита на нашите общи европейски ценности", заяви Цветанов.


;

Цветанов се срещна и с Виле Итала, генерален директор на Европейската служба за борба с измамите, позната като ОЛАФ. Итала посочи, че България се счита за един от добрите партньори на организацията заради активното си участие в разследвания. В края на срещата получи покана за посещение у нас.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пожар избухна в училище в Русе, няма пострадали
Пожар избухна в училище в Русе, няма пострадали
Дончев: Панаирът е устройството, което ще измери пулса на българската икономика
Дончев: Панаирът е устройството, което ще измери пулса на българската икономика