НОВИНИ

Цветанов отдаде изказването на Чавушоглу на предизборната борба в Турция

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че не трябва да се отдава голямо значение на изказването на Чавушоглу защото съседите ни са в предизборна борба. По думите му след неделя, ще бъдем пак в същото състояние, в което сме били и досега. Като председател на предизборния щаб Цветанов откри днес в Поморие областен семинар с актива на партията.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:04, 30.03.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов откри днес в Поморие областен семинар с актива на партията. Той заяви, че винаги два месеца преди избори БСП откриват срещу него компроматна война и припомни случая „Костинброд".

Цветан Цветанов заяви,че като съседи с Турция трябва да запазим добрите отношения. Той припомни, че в момента на турско-сирийската граница има около 3млн. и половина бежанци, а заради влошената икономическа обстановка в Иран нови близо 200 хиляди афганистанци са влезли в Турция.

Цветан Цветанов, зам.-председанел на ПП ГЕРБ: Имаме потенциален риск за увеличаване на миграционна вълна и точно затова трябва да бъдем доста премерени и доста умерени в изказванията си, защото за нас е важно да имаме сигурност, да имаме външна граница, която да не бъде под натиск от турска страна.

Цветанов коментира и предстоящата предизборна кампания за евроизборите. Той прогнозира ,че политическите опоненти на ГЕРБ ще водят голяма компроматна война. Според председателя на предизборния щаб на ГЕРБ, БСП не предлагат политики и не искат дебат по същество за евроизборите.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ: Само мога да кажа, че в нашата евролиста няма нито един кандидат, който да има обвинение за пране на пари, няма нито един кандидат който да има повдигнато някакво обвинение. Ние не искаме с подобен подход да се скриват тези хора в Европейският парламент."

Листата на ГЕРБ ще бъде обявена утре по обед, а в нея еврокандидатите от СДС ще бъдат на шесто и 17-то място. Цветанов заяви, че очакват да имат най-малко 7 евродепутати. Според него убедителна победа на евровота ще даде силна мотивация и за местните избори през есента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Изходът от напрежението с Турция е да се каже истината
Корнелия Нинова: Изходът от напрежението с Турция е да се каже истината
Министърът на вътрешните работи на Австрия е под натиск
Министърът на вътрешните работи на Австрия е под натиск