НОВИНИ

Цветанов: Премиерът Борисов е фактор в Европа, а това дразни президента Радев

Зам.-председателят на най-голямата партия у нас и лидер на ПГ група на ГЕРБ Цветан Цветанов гостува в Денят започва с Георги Любенов с коментар по актуалните политически теми и въпроси.

bnt avatar logo
от БНТ
10:01, 10.11.2018
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Относно речта на президента Румен Радев за годишнината от 10 ноември, Цветанов заяви категорично, че няма опасност за демокрацията в България, а такова изказване не е нормално за обединител на нацията, какъвто трябва да е президентът.

Цветан Цветанов: Може би в обръщението си президентът Румен Радев визира това, което той направи, когато определи служебния кабинет, да се започнат процедури "на тъмно". Демокрацията не е в опасност, тя е в опасност при служебен кабинет. Когато се реализират политики "на тъмно", когато се управлява еднолично в лицето на президента. Сега имаме парламент, имаме опозиция, парламентарно мнозинство. Имаме стабилно правителство и параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС. Премиерът Бойко Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа. Това дразни президента Румен Радев.

Цветанов заяви още, че Румен Радев е президентът на БСП и единственият, който все още е не е идвал в Народното събрание да направи своето обръщение. Това са координирани действия с БСП. Той знае, че дължи успеха си на това, че беше номиниран и подкрепен от БСП, допълни още вторият човек в управлението на ГЕРБ.

;

По темата дали вицепремиерът Валери Симеонов се е превърнал в заложник за оцеляването на кабинета, Цветанов заяви, че не трябват да се използват крайни мерки, а трябва да се съди по действията и припомни, че Валери Симеонов се е извинил за обидните реплики относно майките на деца с увреждания.

Относно оправдателната присъда по делото "Октопод" за Алексей Петров, Цветанов коментира, че е горд с всичко, което е направил по времето си на вътрешен министър заедно с професионалистите от МВР и прокуратурата.

;

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и поисканите от главния прокурор Сотир Цацаров депутатски имунитети и в частност, този на Елена Йончева от ГЕРБ.

Цветан Цветанов: Елена Йончева внесе ли нещо в прокуратурата след като изговори куп неверни неща по адрес на Делян Добрев? По тях няма данни да се образува досъдебно производство. Когато обаче прокуратурата внесе данни за пране на пари, за офшорни документи, какво искате - да ги заметем по килима ли?

И още - кога Цветан Цветанов вижда възможност за предсрочни избори - гледайте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН предлага 11 нови защитени специалности
МОН предлага 11 нови защитени специалности
Младежи от социален център изработват уникални чанти от стари дрехи
Младежи от социален център изработват уникални чанти от стари дрехи