НОВИНИ

Туристи заседнаха на лифта на Добринище

Туристи, сред които майка с дете, заседнаха на лифта на Добринище. Съоръжението спря да работи за около час заради паднало дърво. За щастие при инцидента няма пострадали.

bnt avatar logo
от БНТ
20:19, 12.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Малко след 15 ч. заради силния вятър дърво паднало върху въжето на лифтовото съоръжение. В този момент туристи скиори са се извозвали с лифта от начална станция до хижа Безбог, над Добринище. Служителите по поддръжката на лифта го спрели, докато авариен екип се справи с отстраняването на дървото.

Цветан Пчелин - планински спасител: Започнахме евакуация на хората. Същевременно получихме сигнал, че на една от седалките има майка с малко дете и вече се насочихме първо тях да свалим. Не бяха изплашени, детенцето беше малко измръзнало, нормално е.

Около десетина скиори са престояли по-малко от час на лифта. Никой от тях обаче не е пострадал при инцидента, нито по време на спасителната акция.

Цветан Пчелин - планински спасител: Късмет, около дървото, може би около 10-тина седалки, нямаше никакви пътници. Пътниците бяха едната група точно преди междинна станция, а другата група беше малко преди начална станция на лифта.

От кметството в Добринище казаха, че са спазени всички изисквания за безопасност на съоръженията в ски зоната и разстоянието им от дърветата, а случилото се днес е неочакван инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заледени стълби затрудняват достъпа до Поликлиниката в Благоевград
Заледени стълби затрудняват достъпа до Поликлиниката в Благоевград
​Всички магистрали в странaта са отворени
​Всички магистрали в странaта са отворени