НОВИНИ

Ученици от Поморие станаха част от първото детско полицейско управление

В Поморие всички третокласници от СОУ "Иван Вазов" положиха тържествена клетва като членове на детското полицейско управление.Дългосрочната превантивна програма на МВР "Детско полицейско управление" в партньорство с министрества, БЧК и Българската православна църква стартира днес в цялата страна.

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 16.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Първото упражнение се проведе под ръководството на реално действащи полицаи. Историята се отнасяше за престъпление със скъпа кола. Действието се разви в полицейска кола, на мотоциклет и под надзора на 6-месечното полицейско куче Парис.

Кристияна: Обясниха ми откъде да пускам сирените, видях откъде можеш да съобщаваш на другите патрулки за опасност, например за престъпник.
Димона: Пусках сирените и се правех, че карам и отивам на някакво престъпление - откраднали са пари от банката.
Никола: Изглежда лесно, но по принцип е трудно, защото в истинската ситуация е по-напрегнато. Не е толкова лесно. Това си е опасна работа.

С вече започващия летен сезон Поморие става изключително натоварено и родителите се надяват Детското полицейско управление да бъде истинска школа за добиване на навици и познания за самосъхранение.

Мария Вълкова - майка: Аз мисля, че е много хубава инициатива и трябва в цяла България всички училища да се включат. За едно дете да се запознае със законите и да ги спазва е много важно.
Иван Алексиев - кмет на Поморие: В нашият проект участват всичките третокласници - 78 деца, защото интересът е изключително голям и след среща с родителите стигнахме единодушно до мнението, че трябва всички деца да се включат в тази прекрасна инициатива.

Проектът е пилотен и е разработен за две години. След първите резултати ще бъдат включени още ученици и училища в Поморие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интарзии в Русенския университет
Интарзии в Русенския университет
Излезе дебютният роман на победителя от „Ръкописът“
Излезе дебютният роман на победителя от „Ръкописът“