НОВИНИ

Ученици от Варна направиха живо знаме в двора на училището

Учениците от варненската Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх" направиха живо знаме в двора на училището, облечени в бели, зелени и червени тениски. В събитието, посветено на националния празник Трети март, се включиха близо 900 гимназисти, както и техните преподаватели.

bnt avatar logo
от Бистра Варнева
12:08, 02.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Живото българско знаме се развя през голямото междучасие и дори хладното време не попречи на ентусиазма на момчетата и момичетата. Инициатори на проявата са Ученическият съвет в гимназията и Интеракт клуб Варна. Те са почерпили вдъхновение от рекорда за най-голяма ДНК-верига миналото лято на плажа.

Виктория: По случай националния празник решихме да направим най-голямото българско знаме.

Цветомир: И е гордост да сме българи, тогава сме установили, че сме силен народ и няма да се предадем пред нищо.

Виктория: Всеки е с различен цвят тениска и ще се разделим по цветовете - 8 клас са с бели тениски, 9 и 10 със зелени, 11 и 12, както и учителите с червени тениски.

Тодор: Според мен, е по-добре да сме съпричастни, отколкото безучастни и като цяло всички се присъединяват към идеята, пък и защо не, наближава трети март и да покажем че сме българи.

По традиция като за български празник след живото знаме в двора на училището прозвуча Дунавското хоро и в хоровода се хванаха ученици и учители. Предстои да стане ясно дали патриотичният флашмоб в гимназията "Йоан Екзарх" ще може да кандидатства за рекорд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1200 пловдивчни ще гласуват за първи път
Над 1200 пловдивчни ще гласуват за първи път
Премиерът и министрите пътуваха с атракционен влак до Черепиш
Премиерът и министрите пътуваха с атракционен влак до Черепиш