НОВИНИ

Ученици се разминаха на косъм с атентатите в Брюксел

32-ма ученици се разминаха на косъм от атентатите в Брюксел. Самолетът им е отлетял почти по същото време, но от съседното летище "Шарлероа". Трима от тях са от Димитровград. Те са добре и вече са на българска земя.

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 23.03.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

16-годишният Димитър е ученик в Природо-математическата гимназия в Димитровград, а 18-годишният Делян е възпитаник на Езиковата гимназия в града. Казват, че още са в шок и осмислят това, което се е случило в Брюксел.

Димитър Джангозов: Със сигурност извадихме късмет и то огромен, защото терористите можеха да решат да не отидат на другото летище, а на нашето.

За атентатите учениците разбират едва, когато слизат на българска земя. Децата са благодарни на евродепутата Светослав Малинов, който се обадил на родителите им, че са живи и здрави.

Делян Балев - ученик: Спестили са ни информацията с цел да не се всява смут в самолета. Понеже ние сме може би последният самолет, които е излетял от Брюксел.
Димитър Джангозов: Първото нещо, което видях, е как няколко момичета се разплакват и аз не знаех какво се случва естествено. В последствие разбрах, че нещо ужасно се е случило

Димитър и Делян спокойно чакаха днес автобуса и казаха, че тук се чувстват защитени и по-сигурни .

Делян Балев: Не сме от най-богатите страни, не сме Париж, не сме и Брюксел и за момента поне се радвам, че няма интерес към България.

Учениците бяха на посещение в сърцето на Европа като награда от конкурса за есе на тема "В каква Европа искам да живея след 5 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът закри предсрочно временната комисия за Турция и Русия
Парламентът закри предсрочно временната комисия за Турция и Русия
Русенец осъди енергото, но пак е длъжник
Русенец осъди енергото, но пак е длъжник