НОВИНИ

Ученици се върнаха в класните стаи в обновена сграда в Кюстендил

Над 1000 ученици от Природо-математическата гимназия и Началното училище в Кюстендил влязоха в обновени класни стаи след като мащабния ремонт на училищната сграда почти приключи. Досега учебните часове на учениците се провеждаха в други две училища, което наложи двусменна учебна програма.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Ангелина Дочева
17:21, 10.11.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

С малко над 2 млн. лв по проект на общината е санирана сградата, в която се намират Природо-математическата гимназия и Началното училище. Покривът е изцяло ремонтиран, както и санитарните възли. Плувният басейн пък ще се пълни с минерална вода след като бяха прокарани тръби до училището.

Ани Кюркчиева, директор на Природо-математическата гимназия в Кюстендил: „Сменена е отоплителната система, ВиК инсталацията и няма да имаме вече проблема, че когато грееме басейна ще греем цялото училище т.е има си кръг, с който можем да греем само басейна.”

От обновяването на учебната база са доволни и деца и родители, защото тук основни ремонти не са правени повече от 30 години.

Веселин Митов: „Хубаво е за децата да учат в нова сграда, така че според нас хубави са тея неща.”
Бойко Павлов: „ Дано всичко е наред, ново училище, променено.”

Директорът на Природо-математическата гимназия допълни, че все още продължава боядисването на фасадата на основния корпус на гимназията, за което общината отпусна допълнителни средства в размер на 114 хил. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на Летище Пловдив свалиха струните на цигулка на семейство лютиери
Служители на Летище Пловдив свалиха струните на цигулка на семейство лютиери
Отбелязваме 573 години от Битката на народите край Варна
Отбелязваме 573 години от Битката на народите край Варна