НОВИНИ

Учениците с непристойно поведение сами ще определят наказанието си

Учениците от Старозагорската гимназия по механотехника, които заснеха как унижават учителката си по английски, сами трябва да определят наказанието си. Днес агресивните ученици бяха изслушани от ръководството на училището, а окончателното решение ще вземе Педагогическият съвет. Както снощи ви показахме, десетокласниците обиждат преподавателката си, дърпат я, пръскат я с вода, хвърлят вещите й и арогантно се подиграват.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
18:20, 21.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
учениците непристойно поведение сами определят наказанието

Всеки един от участниците във видео клипа трябва да опише каква е била неговата роля в скандалния запис и мотивите за грубото и арогантно държане с преподавателката - реши още педогогическият съвет на гимназията.

Лидия Иванова - директор: "Самите те се разкайват, признаха си вината, казват, че заслужават, не можаха да намерят кой знае какво конкретно решение, тоест не пожелаха да го кажат, но ние им дадохме възможност с тези обяснения да седнат, да си помислят, да си обмислят, да си напишат и в крайна сметка да се самооценят и да дадат своето самопредложение за наказание".

Ще се проведе и родителска среща, а педагогически съвет ще вземе окончателно решение дали и как учениците да бъдат наказани. Освен това ще се направят и промени в Правилника за дейността на гимназията, насочени към засилването на контрола и по-стриктно спазване на дисциплината.

Лидия Иванова - директор: "Поставянето на мобилните телефони във всеки един учебен час на катедрата на учителя, те да бъдат изключени, да бъдат поставени в началото на часа и когато приключи да им бъдат дадени".

Всеки учител ще има задължението при подобна проява да информира незабавно ръководството, служител пък ще контролира видеонаблюдението в гимназията.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запеските - дух и материя от Разлог
Запеските - дух и материя от Разлог
Най-важното е Фондът за лечение на деца да не спира работа, каза проф. Пилософ
Най-важното е Фондът за лечение на деца да не спира работа, каза проф. Пилософ