Учител по латински език от Пловдив с благородна мисия в „Стани богат"

Преподавател по латински език от Пловдив е един от участниците, които са се представили най-добре до момента в телевизионната игра на БНТ „Стани богат". Каузата на Явора Опрова е поставянето на паметна плоча в чест на един от големите дарители на Пловдив, която тя ще финансира със спечелената от играта сума.

от БНТ
12:45, 07.12.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Явора Опрова е дългогодишен преподавател в Медицинския университет в Пловдив. Специализирала е в Солун, владее старогръцки и латински и още пет съвременни езици. Увлича се от история и е част от новия хоров състав на университета. В играта „Стани богат" я отвежда предизвикателството да провери знанията си, както и каузата да постави паметна плоча на големия дарител на Пловдив търговецът Димитър Кудоглу.

Явора Опрова - преподавател в Медицински университет-Пловдив: Този човек искрено е вярвал и го е доказвал с делата си, че самия той изпитва удовлетворение да прави добро и че богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи, за да се прави добро.

За делото на Кудоглу Явора Опрова научила, след като неин студент - родственик на дарителя, ѝ подарил книга за създаването на Дома на благотворителността и народното здраве. Сградата, на чието място днес се намира Централната поща, била дарена от Димитър Кудоглу на жителите на Пловдив.

Явора Опрова - преподавател в Медицински университет-Пловдив: Двайсет и повече години са имали възможност и достъп до безплатно здравеопазване, благодарение на това, че той е поел разходите, е нещо, което много ме впечатли и аз бях много развълнувана.
;

Явора Опрова ще търси съдействие от Община Пловдив, тъй като смята, че паметната плоча трябва да е на мястото, свързано с най-голямото дело на Кудоглу. Преподавателката обяви каузата си и в играта „Стани богат". Благодарение на знанията си Явора спечели 10 000 лева и стана първият участник, стигнал до втора сигурна сума, без да използва жокери.

Явора Опрова - преподавател в Медицински университет-Пловдив: Играта дава възможност човек да излезе извън коловоза на обичайното си мислене, тоест да допусне, че има и друга възможност.

Колегите на Яна Опрова от Медицинския университет вече са обявили, че ще подкрепят мисията ѝ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ХДС избира наследник на Меркел
ХДС избира наследник на Меркел
Ученици от Русе направиха къщички за птици
Ученици от Русе направиха къщички за птици