НОВИНИ

Успехът на най-продавания сериал на БНТ "Под прикритие"

Най-продаваният сериал, реализиран някога у нас, завърши с бляскава галавечер снощи в зала 1 на НДК. С представянето на последния епизод от култовата поредица "Под прикритие", БНТ закри най-успешния си проект. Емоционална беше раздялата на публиката с любимите им герои.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
20:03, 05.06.2016
Чете се за: 02:10 мин.
У нас

Повече от 3000 души дойдоха в Националния дворец на културата, за да видят на живо актьорите и създателите на поредицата. Бурни аплодисменти съпровождаха преминаването им по червения килим. Финалът на проекта е два пъти по-гледан от първата серия, излъчена преди 5 години.

От самото си начало "Под прикритие" е с постоянно растящ брой на аудиторията пред малкия екран. Онези, които се включваха в движение в потока от зрители лесно наваксаха, защото още от първото си излъчване БНТ веднага качва епизодите в интернет.

Емоционалното изпращане в зала 1 на НДК е проследено от над 560 хиляди зрители пред екраните на БНТ1. Така обществената медия е най-гледаната телевизия, с почти два пъти по-висок рейтинг от втория по гледаемост канал. Пийпълметричните данни сочат, че младите зрители, традицонно са предпочели специалното предаване на БНТ1.

По време на последния епизод БНТ, продължава да покачва своят рейтниг достигайки повече от 41 процента аудиторен дял, сред младите зрители между 18 и 34 години, според данните на пийпълметричната агенция ГАРБ.

Освен тях хиляди стриймваха на живо в сайта на БНТ - bnt.bg, коментираха в социалните мрежи, и на мнозина не им се искаше играта да приключи.

;

Историята за добрите и лошите, за изборът от коя страна да застанеш - приключи. История, която плени 186 територии, но първо сърцата на българската публика.

Севда Шишванова - програмен директор на БНТ: Много е важно да завършиш проекта на макс - просто тогава когато зрителите все още са страшно влюбени в героите и искат още и още от историята. Тогава всъщност един проект остава завинаги в техните сърца. И според мен ние направихме това, което всеки един професионален екип можеше да се предвиди, че ще направи - просто свършваме проекта там, където залога е по-голям от живота.

"Под прикритие" е най-модерният сериал реализиран някога у нас. За това и гостите на гала вечерта в НДК бяха посрещнати от интерактивна игра и съвременни холограмни инсталации на любимите ни герои, с любимите ни реплики. Толкова големи образи и толкова много до сега не са правени, но сериал като "Под прикритие" го заслужава.

Сградата на НДК припомни най-важното от петте сезона с 3D мапинг, през цялата нощ.

Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: Аз смятам, че този край ще даде възможност за едни нови проекти, които БНТ ще може да направи със същото качество, със същия стандарт, който показа в "Под прикритие" и с тази надежда, която ние имахме в началото и която извоюва това място на БНТ не само на европейската, но и на световната сцена - нещо, което смятам, че нито един от нас не можеше да си мечтае в началото.

Финалът на проекта, не означава, че работата по него ще спре. От Щатите дойде заявка, за закупуване правата на сериала, за да бъде създадена телевизионна поредица в стила на "Под прикритие". Успех, който стана възможен благодарение на неуморния труд на много хора. Гала вечерта в НДК беше посветана именно на тези хора. Финалът на проекта, вдъхновен от родната действителност, даде надежда, че доброто не си е отишло.

Димитър Митовски - продуцент на "Под прикритие" - Разбира се, че съм щастлив и най-вече съм щастлив от целия проект, който се случи, защото той наистина е феномен поне за България, а и не само за България, бих казал и за Европа. Доброто ще победи и надявам се доброто винаги да побеждава.

Владимир Пенев, актьор - Хубаво е доброто да побеждава, за съжаление не винаги в реалния живот е точно така, това не бива да ни обезкуражава, ние хората които живеем този живот, не тези които наблюдаваме някакви филми, трябва да се опитаме да бъдем достойни, да бъдем честни и добри.

История с урок, за силата да бъдеш истински, въпреки обстоятелствата. За отговорността да поемеш по пътя на истината, дори това да коства живота ти. История за нюансите на доброто и злото и за честността на "лошите момчета".

Вижте още Големият финал на "Под прикритие"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имотни измами в айтоските села Ръжица и Разбойна
Имотни измами в айтоските села Ръжица и Разбойна
София и Варна се борят да стигнат на финала на Надиграй ме
София и Варна се борят да стигнат на финала на "Надиграй ме"