НОВИНИ

В болница в Ухан учат пациентите на етнотанци

Броят на жертвите на коронавируса в Китай вече е 1765 души. Нови 100 смъртни случая бяха регистрирани в най-засегната провинция Хубей, както и още близо две хиляди заразени. Ето една друга гледна точка за ситуацията, свързана с епидемията.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:15, 17.02.2020
Чете се за: 00:30 мин.
По света

В импровизирана болница в Ухан се лекуват хора с леки симптоми на коронавирус. Дългите опашки за храна и обяд в леглото са нещо обичайно. За да поддържа доброто настроение на пациентите, на един от здравните работници хрумва идеята да ги учи на етнотанци.

Здравен работник: Бях много развълнувана и се надявам да танцувам дълго с тях. Уча ги на простички движения, защото ако са по-трудни, няма да могат да ги запомнят.
Медицинска сестра: Пациентите са с леки симптоми, но е тежко да са затворени тук. Опитваме се да ги ангажираме. Въведохме упражнения по половин - един час на ден, а допълнително и танцуват.

А в Хонконг, където заради коронавируса доставките на основни стоки са затруднени, тоалетната хартия стана повод за въоръжен грабеж. Полицията издирва група мъже, които препречили пътя на камион, който трябвало да зареди супермаркет, и откраднали стотици рула.

В магазините има още недостиг на ориз, тестени изделия, дезинфектанти, препарати за почивстване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОАЕ скоро пуска първата в арабския свят АЕЦ
ОАЕ скоро пуска първата в арабския свят АЕЦ
Девет души са задържани при акцията в Чирпан и Стара Загора
Девет души са задържани при акцията в Чирпан и Стара Загора