НОВИНИ

В кадър: "Като една" или историята на един отбор

В рубриката "В кадър" тази вечер ще видим "Като една" - документален филм за историята на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Емоционалният филмов разказ на журналистката Боряна Тончева ще бъде представен на 14 септември от 22:25 часа.

bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 14.09.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В студиото на "Денят започва" Боряна Тончева обясни, че е решила да направи този филм, тъй като отдавна е свързана със златните момичета и е искала да покаже животът им извън това, което виждаме по време на състезания. Основното предизвикателство пред авторския екип е било да събере 8 години /времето, за което съществува този отбор/ в 32 минути, като допълнителните 2 минути са били отпуснати от програмата на БНТ по искане на екипа. Филмът обединява разказите на Илиана Раева, на 6-те момичета и на Ина Ананиева за изпитанията, през които са преминали по пътя към спортната слава.

Треньорът на отбора Ина Ананиева отбеляза, че тя, самата, много се е променила. За нея Боряна Тончева смята, че е пример за това как един треньор успява сам да се наблюдава и да се развива, тъй като "тя също претърпява метаморфоза в тези години".

Повече от историята на един отбор от "златни" момичета, които сега прекратяват състезателната си дейност, ще научим от филма. Тази вечер от 22.25 часа гледайте филма "Като една" за българския ансамбъл по художествената гимнастика, спечелил бронзовите медали на олимпиадата в Рио де Жанейро.


Вижте какво още споделиха в "Денят започва" Боряна Тончева и някои от героините във филма: треньорът Ина Ананиева и две от състезателките по художествена гимнастика Християна Тодорова и Ренета Камберова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са книгите, които е добре да си прочел до 18?
Кои са книгите, които е добре да си прочел до 18?
Дари кръв“ с последна кръводарителска акция в София
"Дари кръв“ с последна кръводарителска акция в София