НОВИНИ

В "Още от деня" - възможен ли е "рестарт" на Българското Черноморие

Щом има протести, протестиращите са намерили основание. В обществото има дълбоко усещане, че нещата, които се случват по Черноморието, не са в интерес на обществото. Това коментира в "Още от деня" Румен Драганов, директор на Института по оценки и анализи в туризма. Гост по темата беше и Лиляна Арсова, директор в дирекция "Туристическа политика" в Министерството на туризма.Цялото интервю вижте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 28.06.2019
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Всичко, което се случва по Черноморието като строителство, се отразява негативно. От една страна няма достатъчна комуникация, не се обяснява добре от законодателите, съществува изключително грозно напрежение, което е тревожно, допълни Драганов.

Според Лиляна Арсова Министерството на туризма подкрепя да свободното къмпингуване, от 2016 г. министерството работи в тесен състав от 35 души, както и в състав около 75 души, които са разработили регламент за свободното къмпингуване. Това, което е разработвано 2 години, не отговаря на очакванията на екологичните организации. Ето защо министерството ще продължи да търси консенсус в обществото и да има регламент за свободното къмпингуване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова подкрепи машинното гласуване
Мая Манолова подкрепи машинното гласуване
АБВ обявява имената на кандидатите си за местните избори
АБВ обявява имената на кандидатите си за местните избори