НОВИНИ

В Пловдив въвеждат платено паркиране срещу месечен наем пред блока

Пловдивчани вече могат да паркират пред блока, в който живеят срещу месечен наем от 20 лева. Тази практика е част от стратегията на общината да се премахват старите гаражни клетки и на тяхно място да се строят паркинги. Когато за дадено паркомясто има повече кандидати, то ще се разиграва на търг.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Нели Ангелова
17:26, 22.08.2017
5052
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Семейство Костадинови живее в централната част на Пловдив, където паркирането създава големи главоболия и на тях, и на съседите им. Благодарение на новата наредба за платени места, обаче, те и още 32 семейства ще си поемат глътка въздух в търсене на свободно пространство за автомобила си в тесните улички.

Димитър Костадинов: За да имаш място тук, ако не е платено, няма да имаш място. Опцията беше 20 лв. на месец платено или от другата страна на блока е безплатно. Аз живея тук и си взимам място тук, плащам 20 лв. - да ми е мирна главата.

На паркинга на улица "Данаил Николаев“ има 41 безплатни и 33 платени паркоместа.

Нели Ангелова: Ето такава скоба ще гарантира на семейство Костадинови, че никой няма да спре на тяхното място докато ги няма.

И в момента пловдивчани могат да подават заявления в районните кметства за платени паркоместа. Нови паркинги се изграждат според желанията на хората и възможностите на инфраструктурата. В район „Централен“ интерес има на улиците „Родопи“ и „Гео Милев“, където ще са следващите абонаментни места.

Георги Стаменов, кмет на район „Централен“: Надали може да бъде решен проблема с паркирането особено за град като Пловдив, особено за район „Централен", където знаете инфраструктурата далеч не отговаря на брой на автомобили на живущи в нашия район, но това ще даде възможност на живущите в нашия район да имат гарантирано място за паркриане пред своя блок.

Местата за хора с увреждания не се отдават под наем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриват паралелки в Благоевградско заради по-малко първокласници
Закриват паралелки в Благоевградско заради по-малко първокласници
Откритото тяло край Копенхаген може да е на изчезналата шведска журналистка
Откритото тяло край Копенхаген може да е на изчезналата шведска журналистка