НОВИНИ

"Различно лято" за 20 младежи във Варна

Различно е лятото за 20 младежи и девойки от Варна, които се включиха в едноименен проект на Клуб „Приятели на морето“. Три месеца те се обучават, за да станат любители – водолази и да практикуват спортно гмуркане.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Зоя Черешарова
17:00, 22.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

След малко скучната и дълга, но много важна теоретична част курсистите се готвят за първото си водолазно спускане. Търпеливо изслушват указанията и приготвят екипировката.

Дарина Иванова - Клуб „ Приятели на морето“: "Те до този момент са били на море, но само с гмуркачески комплект, но сега за първи път ще слагат истинското си водолазно оборудване. виждам, че с нетърпение очакват, но какъв ще бъде резултатът ще видим" .

За тези млади хора това лято е различно. Научили за възможността да се запишат в курса от свои приятели. Сторили го и сега са изпълнени с очаквания.

Иванина Димитрова: "Няма нещо, което не би ми било интересно,мисля че и тук така ще бъде....доста места и доста ситуации, които искам да видя..."
Антон Тодоров: "Записах се на курса, защото обичам водата, обичам да се гмуркам и да гледам какво има под повърхността на водата. Не мисля,че е лесно, но чувствам се подготвен."

Идва моментът курсистите да се разделят на групи и да следват инструктора. Обучението на младежите ще приключи през септември. Тези, които се представят успешно ще получат сертификат за водолази любители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови проверки на ТИР-ове и леки автомобили в страната
Масови проверки на ТИР-ове и леки автомобили в страната
В кои квартали на София няма да има топла вода?
В кои квартали на София няма да има топла вода?