НОВИНИ

В Русенската многопрофилна болница ще има нов кръвен център

Приключи кръводарителната кампания в Русенската болница, която от вчера носи името на Игнат Канев заради многобройните му дарения. Тази година в акцията се включиха 24-ма безвъзмездни кръводарители, които са по-малко в сравнение с миналата година.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе
20:41, 08.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Тази година акцията по кръводаряване беше ориентирана към младите хора. Оказва се, че ако 1 от 20 дарява редовно кръв, проблемът с липсата ѝ ще бъде решен. И за целта 34-годишният Виктор, който е дарявал кръв 43 пъти досега, се среща редовно с ученици от Русе.

Виктор Стоянов - безвъзмезден кръводарител: „Такъв един разговор с учениците трябва да бъде провеждан в час по гражданско образование. Наистина има необходимост от изнесени пунктове, и то по училищата и също по предприятията.“

В Русенската болница за нуждаещите се от хемодиализа ще бъде оборудвано изцяло ново отделение. Също така ще бъде изграден нов кръвен център, който ще отговаря на най-високите стандарти. Сегашното отделение по трансфузионна хематология ще бъде преместено, за да се освободи етажът за хемодиализата.

д-р Йосиф Новаков: „Всичката апаратура ще бъде подменена с качествена нова, напълно съвременна, което ще дава комфорта на дарителите да преживеят този половин – един час с уважение към техния жест.“

От здравното заведение призовават да бъдем съпричастни и да даряваме кръв, защото всеки в живота си може да се сблъска с необходимост от нея - за себе си или за свой близък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледно изложение на български продукти в София
Коледно изложение на български продукти в София
Отнеха книжката на шофьора, карал в насрещното на магистрала Хемус
Отнеха книжката на шофьора, карал в насрещното на магистрала "Хемус"