Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

В Русия продават шоколадови пелмени с водка

Кулинарният дизайнер Владислав Барковсий пусна в продажба руски коледен сладкиш, който е не само вкусен, но и способен да сгрява през студените зимни дни. Шоколадови пелмени, напълнени не с какво да е, а с водка.

bnt avatar logo
от БНТ
10:25, 20.12.2018
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Аранжирани по красив начин в красива кутия, тези пелмени изглеждат изключително апетитно. Но ако бъдат погледнати по-отблизо, се вижда, че вместо от тесто, те са изработени от бял шоколад. Още повече, пълнежът от месо е заменен с щедро количество водка.

По традиция в Русия пелмените се консумират обикновено, придружени с водка, но за кулинарния дизайнер Владислав Барковсий тази процес не трябва да се състои от две части, а да е едно цяло, за да доставя наслада за сетивата.

Владислав Барковсий - кулинарен дизайнер: В Русия имаме сладкиши, пелмени, както и водка. Защо да не ги обединим в едно.

Макар сладкишите с алкохолен пълнеж далеч не са иновативни. За първи път се появяват във Франция по времето на крал Луй XIV. Но според Владислав, неговите пелмени са различни, защото подчертават руската идентичност.

Владислав Барковсий - кулинарен дизайнер: Искам един ден пелмените ми да са разпознаваеми също толкова, колкото матрьошките, руските ушанки и балалайките. Искам те да се превърнат в характерен руски сувенир.

В началото Владислав се консултирал с професионални шоколатиери, обаче на мнозина от тях идеята му се сторила прекалено трудна за реализиране. Но след множество опити в собствената му кухня, той успява да усъвършенства формата на пелмените до такава степен, че смята да я патентова.

Колкото и да е вкусен шоколадът или да е идеална формата на пелмените, всичко опира до вкуса им. Затова пелмените са поставени на тест пред кулинарен критик и гастроном.

Яков Можаев - кулинарен критик: Мисля, че в компания с приятели, тази кутия с пелмени ще бъде изядена много бързо. Още повече, на всички ще им бъде забавно.

Пелмените привличат вниманието не само на кулинарните критици, но и на обикновените купувачи. Затова Владислав смята да инвестира в оборудване и да започне масово производство.

Не само вкусна ще бъде Коледата за руснаците, но и пивка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Концерти преди празниците
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Концерти преди празниците
БСП ще сезира КС за бюджета на НЗОК
БСП ще сезира КС за бюджета на НЗОК