НОВИНИ

​В Шейново заловиха избягал затворник

Полицията в Казанлък залови вчера в Шейново избягал затворник. Той е излежавал присъда в затворническото общежитие в град Гълъбово, но на 4 август го е напуснал и бе в неизвестност. В рамките на 2 седмици мъжът е извършил няколко кражби на коли и десетки взломни кражби в жилища.

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 22.08.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

24-годишният Ибрям Авджиев излежава присъда за кражби в Старозагорския затвор при лек режим в общежитието в град Гълъбово. Оставало му още година и половина, но решава, че му липсва семейството и в нощта на 4 август открадва лек автомобил и се прибира с него в Казанлък

Христо Петров, началник Криминална полиция Казанлък: Още с прибирането си започва домови кражби от различни села в района. До момента имаме установени 4 автомобила, които е откраднал и други в жилища е влизал, в които са откраднати различни парични суми, мобилни.

Основно Авджиев е действал в селата в региона. Севда Касабова е една от пострадалите. Затворникът е откраднал колата й от село Шейново. .Жената разказва, че напоследък кражбите там рязко зачестили.

Севда Касабова: Впоследствие се разбра, че този човек избягал ли е, пуснат ли е от затвора и шетането е да речем преди 10 дена някъде и всеки се оплаква и накрая ето - то се видя, че има и край. Полицаите са си свършили работата.

Затворникът е задържан тази сутрин в Шейново, от където е родом. Той е открит да спи в един от откраднатите автомобили .Ибрям казва ,че избягал заради семейството си

Ибрям Авджиев: Заради дъщеря ми, заради жена ми... сгреших.

По случая се води следствие, а мъжът ще бъде върнат в Старозагорския затвор

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо от разградско село си монтира виенско колело в двора
Дядо от разградско село си монтира виенско колело в двора
Експерти оценяват щетите по изгорелите тютюневи складове в Пловдив
Експерти оценяват щетите по изгорелите тютюневи складове в Пловдив