Как се прави маджун показаха в силистренското село Смилец. За втора поредна година празникът събра млади и стари край Гизлиджанската чешма, за да се възроди традицията. Преди година празникът на динения маджун беше организиран импровизирано. С идеята жените от селото да си припомнят емоцията от миналото.
Славка Терзиева
"Било е традиционно ястие - даже на нивата са носели маджун и са поставяли в гювеча маджуна, наливат му вода, разбъркват го, слагат оцет и сърбат и жънат."
Навремето маджунът е бил определян като “бедняшки мед“, а в Смилец още помнят неповторимия му вкус.
10 лв. за парче торта: С между 20 и 50% са поскъпнали сладкарските изделия във Варна
В Историческия музей в Перущица са изложени над 100 оригинални и европейски банкноти
Снежна Коледа в някои части на страната, преди Нова година температурите падат до минус 10°
Взрив в Москва уби високопоставен руски генерал, Кремъл подозира украинското разузнаване
Две трети от децата в училище избягват да използват тоалетните - до какви проблеми води това?