ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

В Силистренско възраждат традиционен вкус

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:09 мин.
У нас

Как се прави маджун показаха в силистренското село Смилец. За втора поредна година празникът събра млади и стари край Гизлиджанската чешма, за да се възроди традицията. Преди година празникът на динения маджун беше организиран импровизирано. С идеята жените от селото да си припомнят емоцията от миналото.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Славка Терзиева
"Било е традиционно ястие - даже на нивата са носели маджун и са поставяли в гювеча маджуна, наливат му вода, разбъркват го, слагат оцет и сърбат и жънат."

Навремето маджунът е бил определян като “бедняшки мед“, а в Смилец още помнят неповторимия му вкус.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?