НОВИНИ

В ЦИК не са постъпили сигнали за неотворени избирателни секции в страната

Към момента в ЦИК не са постъпили сигнали за неотворени избирателни секции в страната. Това каза в прякото включване говорителят на ЦИК Александър Андреев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 06.11.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Пред секционните избирателни комисии трябва да има телефони на РИК, на дежурните в прокуратурата, на районното управление на МВР, уточни Андреев. В случай на забелязани нередности, нарушения или основание за извършване на някакво престъпление трябва да се сигнализира на съответните телефони, за да могат да се предприемат необходимите мерки за проверка на дадения случай.

Александър Андреев, говорител на ЦИК:
Секционната избирателна комисия следва при влизането на избирателят да го информират, че в днешния ден се провеждат, както изборите за президент и вицепрезидент, така и гласуването в националния референдум с оглед той да може да упражни правото си на глас. След което следва да бъде извършена проверката на данните му, ако той не откаже да гласува и ако той присъства в двата списъка и не е заявил, че не желае да гласува, то да му бъдат дадени двете бюлетини, за да може той да гласува едновременно и в изборите и в националния референдум.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки в столичния квартал Младост, където се гласува 3 в 1
Опашки в столичния квартал "Младост", където се гласува "3 в 1"
Трагедия в руския град Иваново
Трагедия в руския град Иваново