НОВИНИ

Валентин Радев поздрави служителите на МВР за професионалния им празник

В словото си към служителите на МВР по случай професионалния им празник, министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че голяма част от исканията на мирния протест на полицаите, който се провежда в момента, са справедливи, и ако има дисбаланси в заплащането, правителството ще ги поправи.

bnt avatar logo
от БТА
13:11, 05.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
валентин радев поздрави служителите мвр професионалния празник

Министър Радев напомни, че гражданите искат от служителите в МВР да са перфектни, да бъдат еталон и пример, и да са навсякъде при проблеми и бедствия.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Аз, като министър, гарантирам, че ще бъда с вас и ако тези искания са справедливи ще изисквам от правителството да ги изправи.

На събитието пред паметника на Незнайния войн присъстваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, главният секретар на МВР Младен Маринов, патриарх Неофит, министри от кабинета, заместник-министри, кметът на София и други официални лица. Те поставиха венци пред паметника на Незнайния войн и поздравиха служителите на вътрешното министерство.

;

Радев каза още, че обществото си представя полицаите като супергерои, но напомни, че те са обикновени хора с таланти и слабости, но облечени в „тогите на властта“, когато са с униформи и трябва да са професионалисти. Той допълни, че гражданите се уповават на служителите на МВР, а те трябва да се справят със съвременните заплахи към обществото с необходимия професионализъм.

Вътрешният министър отбеляза още, че проблемът с униформите на служителите в сектор „Сигурност“ е решен и до края на годината всички регулярно трябва да получат своите нови униформи. Радев отбеляза и подменения патрулен автопарк на Министерството на вътрешните работи и ремонта на много от сградите на министерството.

В края на словото си министърът пожела на служителите на МВР да бъдат мотивирани и отбеляза, че правителството „желае и ще направи нещо в тази посока“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебните процеси за свалянето на малайзийския самолет ще се гледат в Холандия
Съдебните процеси за свалянето на малайзийския самолет ще се гледат в Холандия
Кремъл: От срещата Путин-Тръмп очакваме установяването на работен диалог
Кремъл: От срещата Путин-Тръмп очакваме установяването на работен диалог