НОВИНИ

Валери Симеонов се извини след Коалиционния съвет

След дългоочакван Коалиционен съвет вицепремиерът Валери Симеонов се извини на всички, които са се почувствали засегнати от неговите думи отпреди седмица. Тогава Симеонов нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени", а децата им - "уж болни". Извинението дойде само часове, след като в Сутрешния блок на БНТ той отказа да го направи с аргумента, че му искат оставката, а не извиненията.

Александър Марков
от Александър Марков
18:02, 24.10.2018
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

След една седмица бури заради думите му към майките на деца с увреждания, пред БНТ Валери Симеонов беше категоричен: извинение няма да има,.

Валери Симеонов, вицепремиер по икономическата и демографска политика: Кой иска извинение? Никой засега. Те искат оставка. Второ - ако бях се извинил, Вие щяхте ли да повярвате, че е искрено? - Не знам, Вие не го направихте? - Няма и да го направя.

Симеонов обясни, че думите му са били свързани с прибързаното приемане на Закона за хората с увреждания в Националния съвет за тристранно сътрудничество и отново подчерта, че не отрича състоянието на децата с увреждания.

Валери Симеонов, вицепремиер по икономическата и демографска политика: Под думата "уж" се разбира следното: те ги представят, че са болни, те казват, че са болни, децата наистина са болни, обаче ги държат от сутрин до вечер там.

;

Минути след интервюто му за БНТ започна Коалиционния съвет преди редовното правителствено заседание в Министерския съвет. Коалиционният съвет продължи около час и на него за пръв път след изказването на Валери Симеонов отпреди седмица се събраха тримата лидери на малката коалиция - Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, както и премиерът Бойко Борисов.

На влизане лидерът на "Атака" и председател на Парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви, че носи журналистически материали, предназначени за премиера Бойко Борисов.

Волен Сидеров, председател на "Атака": Отивам да занеса на господин Борисов за неговия архив как Валери Симеонов предлагал да се оттегли от политиката, като Доган. И смята,че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016, от 2017 г, за архива на господин Борисов.

След заседанието - изненадващо дойде извинението на Валери Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер: На проведения Коалиционен съвет при министър-председателя беше обсъден въпросът, свързан с медийната кампания по повод мое изявление и ежедневните протести пред МС. В тази връзка, по настояване на Коалиционния съвет, аз поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване в интервю пред ТВ "Скат".

На заседанието на кабинета по-късно премиерът Бойко Борисов запази мълчание. Валери Симеонов не присъства - столът му остана празен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуация и блокирано движение в центъра на София заради 200-килограмова бомба
Евакуация и блокирано движение в центъра на София заради 200-килограмова бомба
Темата за исканата оставка на Валери Симеонов измести вота на недоверие в НС
Темата за исканата оставка на Валери Симеонов измести вота на недоверие в НС