НОВИНИ

Валери Симеонов ще отговаря за Съвета по етнически въпроси

Вицепремиерът Валери Симеонов, който отговаря за икономическата и демографската политика, ще бъде председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет. На този пост може да бъде назначаван само вицепремиер. Новината предизвика остра реакция от ДПС. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ определи като цинизъм решението Симеонов да оглави съвета. То идва на фона на исканията на опозицията за неговата оставка, заради думи, които той твърди, че не е произнасял. От Обединените патриоти пък призоваха Симеонов да бъде оставен да работи.

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 25.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Човек, който предлага гетата да се трансформират в туристически атракции, който предлага кастриране на малцинствата, да отговаря по етническите въпроси и да оглавява съвета, това е цинизъм, груба форма на цинизъм. Не е виновен този, който яде зелника, а този, който му го дава. Така че онези, които им дават терен на националисти, на нацисти, на фашисти днес да са на власт и да минират бъдещето на нашата страна, би трябвало и те да си понесат своята отговорност.
Волен Сидеров - съпредседател на Обединените патриоти: На фона на периода Кали Юга, който по хиндуизма наближава, може да ме питате и това, аз вече се изказах по скандалите, те са раздухани, измислени. Валери Симеонов трябва да бъде оставен на мира поне известно време, за да се убедите, че това е човек, който иска и ще свърши определени неща, полезни на обществото.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца се учиха как да станат полицаи
Деца се учиха как да станат полицаи
Нова наредба за поддържане на районите около жилищните сгради в Кюстендил
Нова наредба за поддържане на районите около жилищните сгради в Кюстендил