НОВИНИ

Вариант 7 на изпита по география в Софийския университет

В 14.00 часа днес в зала 292 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидат-студентският изпит по география от предварителната сесия за учебната 2017/2018 година. Стоян Вълчев от Благоевград е изтеглил вариант 7 на теста. Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита по география, са 207, съобщи пресцентърът на СУ.

bnt avatar logo
от БТА
15:19, 26.03.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още
вариант изпита география софийския университет

Изпитната тема е изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и на декана на Геолого-географския факултет доц. Филип Мачев. Председател на изпитната комисия е проф. Веселин Бояджиев от Геолого-географския факултет на СУ.

Проф. Божанкова е приветствала кандидатите в най-авторитетния български университет и ги е поздравила за смелостта и за избора им да покажат знанията си пред изпитната комисия. Тя им е пожелала да бъдат студенти в Софийския университет през следващата учебна година, но за да осъществят това е необходимо да се справят успешно с изпита. По думите на проф. Божанкова знанията, подготовката и мотивацията на кандидат-студентите ще им спечелят място в най-престижния български университет.

С успешно издържан изпит по география кандидат-студентите могат да учат в специалностите в Софийския университет: Библиотечно-информационни науки; История и география; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; География и биология; География; Геология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по география и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език кандидатите могат да запишат специалностите "Туризъм" и "Регионално развитие и политика". С успешно положен изпит по география и с изпит по английски, немски, френски или испански език бъдещите студенти могат да запишат специалността "Европеистика".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 50 души са гласували в Босилеград, Западните покрайнини
Около 50 души са гласували в Босилеград, Западните покрайнини
Бъдете с БНТ в нощта на изборите
Бъдете с БНТ в нощта на изборите