НОВИНИ

Варненски пожарникари участваха в кампания за кръводаряване

Близо 140 настоящи и бъдещи пожарникари от цялата страна се включиха в предколедна кръводарителска акция във Варна. Травматизмът и инцидентите се увеличават по празниците, напомниха от Кръвния център в града. Затова те са готови да работят и в съботите до края на годината.

bnt avatar logo
от БНТ
23:15, 18.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Около 100 младежи от цялата страна се обучават в момента в Центъра по специализация и професионална подготовка по пожарна безопасност във Варна. Един от тях е Петко Арабаджийски, на 28 години, от Пазарджик. Дарява кръв за трети път.

Петко Арабаджийски: Чисто и просто искам да помогна на някой нуждаещ се, няма конкретна причина... Първият път беше наистина да помогна на свой близък, втория път дадох по собствено желание и сега също.

Славян Неделчев е лекар по професия и преподавател от 19 години по долекарска помощ при бедствия, аварии и катастрофи.

Славян Неделчев: Два пъти поне годишно правим кръводаряване. Още тук в учебното заведение се стремим да формираме това мислене у хората, на които обществото разчита на тяхната дейност.

Кръводарителската кампания във Варна беше подкрепена и от спортните дружества в града. В град Бяла изнесени екипи на Кръвния център ще има на 21- ви декември. Активността по празниците е много важна, споделят специалистите, защото Центърът за трансфузионна хематология във Варна снабдява с кръвни продукти лечебните заведения в цяла Североизточна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП ще работи за подобряване на услугите, предлагани от българските предприятия
КЗП ще работи за подобряване на услугите, предлагани от българските предприятия
Слабо земетресение беше регистрирано тази вечер
Слабо земетресение беше регистрирано тази вечер