НОВИНИ

Васил Велев: Искаме партиите да ни чуят за приоритетите на бизнеса

Днес имаме среща с ДПС, на 1 март имаме с БСП, предстои да уточним дата с Обединените патриоти. Срещите с петте политически сили, които социолозите твърдо посочват като сигурни в следващото НС, са по наша инициатива. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев в студиото на "Денят започва". Целта ни е да се извлече максимална полза за обществото чрез оптимизиране на икономическите платформи.

bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 22.02.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

По думите на Велев работодателите са твърдо против извънредни парламентарни избори, защото така се повишава полезното действие на държавата. Ако всяка година, НС не работи по 6 месеца, това е притеснително.

Приоритетите са свързани с осигуряване на работна сила за икономиката, реформа в образованието, за по-малко намеса на държавата в бизнеса. Има редица системи извън икономиката, по които имаме позиция - здравеопазване, култура, спорт, но безспорно силата ни е в сектора на икономиката.

Позицията ни е, че имаме добър данъчен модел, призоваваме за ускоряване на процеса по приемане в еврозоната, заявява Велев.

Велев отчете сериозен недостиг на кадри за машиностроенето, електротехниката и електрониката, IT специалисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци продават мартеници в помощ на деца с аутизъм
Доброволци продават мартеници в помощ на деца с аутизъм
Какви са условията на малките ски писти в България?
Какви са условията на малките ски писти в България?