НОВИНИ

КСНС обсъжда обстановката в Сирия и на Балканите, и рисковете пред България

Вече два часа тече Консултативният съвет по национална сигурност, който президентът Румен Радев свика. Темата е „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на въоръжените сили. Необходими мерки".

Вера Александрова
от Вера Александрова
16:05, 19.04.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Вече два часа участниците в Консултативния съвет по национална сигурност обсъждат обстановката в Сирия и на Балканите, както и рисковете и заплахите пред България, предаде репортерът на БНТ Вера Александрова. Националната сигурност е винаги актуална тема, особено в условията на международно напрежение от последните години - така президентът Румен Радев аргументира темата на днешния КСНС.

Припомняме, че КСНС заседава по същата тема преди около година, когато бяха набелязани конкретни мерки със срокове, свързани с модернизацията на армията и подобряване на материалното благосъстояние на военнослужещите. До този момент голяма част от тези мерки не са изпълнени, заради което президентът Радев иска да разбере какво да се направи, за да станат факт тези решения.

Предвидено е на Съвета да бъдат представени четири доклада по темата, а какви ще са решенията ще разберем по-късно през деня.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП търси 217 фискални инспектори
НАП търси 217 фискални инспектори
Продължават протестите в Армения срещу избора на бившия президент за премиер
Продължават протестите в Армения срещу избора на бившия президент за премиер