НОВИНИ

Вече е ясна песента с която страната ни ще участва в Детската Евровизия!

"Вълшебен ден" се казва песента, с която България ще се представи на Детската Евровизия 2016. 10-годишната Лидия Ганева ще я изпее на 20-ти ноември в Малта. Официалната й премиера предстои през септември!

Благой Цицелков
от Благой Цицелков оператор Борис Сотиров
12:43, 28.08.2016
30618
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Песента, с която страната ни ще се участва в Детската Евровизия 2016 в Малта, разказва за толерантността, мечтите и надеждите на всяко дете.

Лидия Ганева - Че няма значение цветът на кожата, че всички деца могат да бъдат приятели, че всяко дете има голяма мечта.

Лидия сбъдна своята мечта, когато през юни - единодушно жури и публика я избраха за да представи страната ни в детския песенен конкурс. Автор на песента е Графа, а текста написал заедно с Илия Григоров.

Владимир Ампов - Графа - Самата песен се роди от раз, аз вътешно се бях подготвил, че ще направя няколко проекта, за да избера този, просто това беше първото нещо което измислих и мисля, че това ще е правилния избор.
Лидия Ганева - Много ми хареса текстът, защото е много приказен.
Владимир Ампов - Графа - Докато правех песента постоянно ми звучеше нейният глас. Много е странно. Представяш си мелодията как би звучала с гласа на някой изпълнител.
;

Графа "тествал" песента първо на своите две деца. Изпратил я и на Лидия, но със своя глас.

Владимир Ампов - Графа - Моите деца бяха едни от първите слушатели на песента, чуха моето изпълнение първо, после това на Лидия. БНТ: сигурно харесаха повече това на Лидия? - Естествено, харесаха повече нейното.

Съвсем скоро зрителите на БНТ също първи ще чуят песента с която страната ни ще се представи на големия Европейски форум.

Лидия Ганева - БНТ: Защо хората трябва да вярват в мечтите си? - Защото те рано или късно ще се сбъднат, дори това ни беше като мотото в селекцията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граничари от цялата страна се събраха на Национален събор в Кюстендил
Граничари от цялата страна се събраха на Национален събор в Кюстендил
Неизплатени пари за тютюн в Осиково
Неизплатени пари за тютюн в Осиково