НОВИНИ

Вече цял месец майки на деца с увреждания протестират с палатков лагер в Русе

С парти с торта и свещи майките на деца с увреждания в Русе отбелязаха един месец от издигането на палатковия лагер. Те казаха, че очаквали по-голяма съпричастност от русенци и че са благодарни на тези над 2 600 техни съграждани, които са ги подкрепили с подписите си.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
16:52, 18.07.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Майките заявиха още, че застават зад протестите на животновъдите, както и зад всеки друг гражданин, който отстоява правата си, защото искат по-добро бъдеще за всички деца.

Жените споделиха разочарованието си, че техните искания за реформа в социалната система, за индивидуална оценка на потребностите не са включени в новия Закон за хората с увреждания, защото така ще бъдат нарушени нечии интереси.

Снежинка Захариева: Август месец, тъй като нашите управляващи излизат във ваканция, най-вероятно ще отидат на остров Бали, защото заплатите им са големи и могат да си го позволят. Ние ще сложим две бали в палатката и ще отброяваме дните до 1 октомври. До вчера си мислехме, че отброяваме до новото бъдеще за нашите деца с проблеми, от днес казваме, че отброяваме до първи октомври – датата на огромен национален протест.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Лувърът отвръща на удара
ДРУГИТЕ новини: Лувърът отвръща на "удара"
Огнеборци тренираха за първи път нови методи за гасене на пожари
Огнеборци тренираха за първи път нови методи за гасене на пожари