Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Парк в Хърватия привлича с великденската си украса

Хърватия е предимно католическа страна и в момента там тече Страстната седмица преди Възкресение Христово, което ще се чества на 21 април. Ще ви заведем в тематичен парк, който радва с уникалния си великденски дух и пролетно настроение.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:05, 18.04.2019
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Фамилното имение на семейство Салай е превърнато в истинска великденска приказка! Хиляди разноцветни яйца, зайци, пилета и пищна цветни гирлянди надничат от всяко кътче.

Златко Салай: Идеята дойде от наши посетители. Казах ни, че вече имаме Коледна приказка, защо да нямаме и Великденска?

Традицията с украсяването започнала преди много време. За осма поредна година обаче, освен по Коледа, фамилията предлага празник за очите и душата и за Великден.

Себастиан Жупанчич: Вече бяхме тук по Коледа. Сега дойдохме с детето си, за да видим как са украсили и сега - хареса ни!

Разходка по украсените алеи, снимка с безбройните малки и големи животни, театър или пък забавна работилница. Това са малка част от заниманията в тематичния парк.

Дора Косич: Боядисваме яйца и надписваме картички за Великден.

Великден е новото начало, пробуждането на природата, възкръсването на надеждата. Желанието на собствениците на приказното имение в Грабовница е не само да потопят посетителите се в този дух, но и да им предоставят възможност да го запазят и през годината.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Испания ни връща 30 000 антични предмета
Испания ни връща 30 000 антични предмета
Откриха древен лъв, по-голям от полярната мечка
Откриха древен лъв, по-голям от полярната мечка