НОВИНИ

​Владимир Пелов, уличен в убийството на братята от Ботевград, остава в ареста

Владимир Пелов остава в ареста. Той е уличен в убийството на братята Цветан и Марко Петрови в Ботевград. Софийският окръжен съд прие, че разследващите са събрали достатъчно доказателства, за да се предположи, че Пелов е застрелял от упор двамата братя в петък вечерта. Обвиняемият обясни пред съда, че не е извършвал убийството и не е напускал дома си, където е под домашен арест заради друго дело.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:09, 29.03.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Владимир Пелов е отказал да дава обяснения след задържането си, както и да подпише постановлението за привличане като обвиняем. Пред съда уличеният в убийството на братята Цветан и Марко Петрови отрече да е извършил престъплението.

Владимир Пелов, обвиняем за убийството на братя Петрови: - Аз съм най-удобният обвиняем. Аз не доноснича и не плащам на плащам на полицаи. Аз съм най-удобния.

Пелов отказа да е контактувал с убитите дори по телефона. Твърди, че не ги познавал и никога не ги е виждал.

Владимир Пелов, обвиняем за убийството на братя Петрови: Аз съм бил 13 години в затвора и 4 сега в ареста. От къде да ги познавам. Те са били 30 - 34 годишни гледам сега във вестника, аз кога съм бил вънка, те са били на 15 години.

;

Пелов твърди още, че в петък вечерта е бил в дома си и никога не нарушавал изтърпяването на "домашния си арест" по делото за обир на златарски магазин и опит за убийство. Съдът прие обаче, че има свидетелски показания, от които може да се направи извода, че в петък вечерта обвиняемия е бил на мястото на престъплението и е стрелял с пистолет по Цветан и Марко Петрови.

Искра Билярска, прокурор от Софийска окръжна прокуратура: Авторството се доказва от назначената и приложена по делото физико-химична експертиза. От нея се установява, че по ръцете, по суичера и по главата на обвиняемия са били намерени барутни частици. - Ясно ли е оръжието, с което е извършено престъплението? - На този етап от разследването няма да споделя такава информация.

Владимир Пелов твърди още, че страда от глаукома и поради увреденото си зрение не може да се прицелва точно. Ще обжалва наложеният му постоянен арест пред Апелативния съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстоящ протест на лекари в Благоевградска област
Предстоящ протест на лекари в Благоевградска област
Ердоган сърдит на германско сатирично предаване
Ердоган сърдит на германско сатирично предаване