НОВИНИ

Влак София-Бургас се е ударил в скала, паднала на релсите край Копривщица

По информация на БНТ бързият влак по линията София - Бургас през Карлово, се е ударил в паднала скала на релсите. Инцидентът е станал преди 10.00 ч. в района на Копривщица. За щастие няма пострадали хора, но е повреден локомотивът на влака.

bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 12.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Журналистката Нели Златева, която е пътувала с влака, каза за БНТ, че скалата е била голяма, но благодарение на това, че се е натрошила при падането и влакът се е движил с по-голяма скорост, той е успял да мине през нея. На мястото е пристигнал автобус, който е извозил част от пътниците. Останалите пътници, които пътуват за морето и Сливен, все още са във влака.

Ето какво още каза тя:


Нели Златева: Някъде преди 10 часа тази сутрин бързият влак от София за Бургас мина през скала малко преди Копривщица, явно тази нощ е имало буря около Копривщица. Скалата е била доста голяма, но благодарение на това, че е била натрошена и влакът се е движел с по-голяма скорост, успя да мине през нея. За съжаление обаче локомотивът на влака е повреден, ударен е в резервоара и машината трябваше да спре малко преди последния тунел, преди Копривщица. Машината не може да продължи да се движи, всички пътници бяхме свалени. Около 50 човека ще бъдат транспортирани от Копривщица за Пловдив и Карлово. Останалите, които сме за Сливен и морето чакаме нова машина. Истинско щастие е наистина, че скалата не беше толкова голяма, за да не излезе влака от релсите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват учениците в община Иваново
Намаляват учениците в община Иваново
Бойко Борисов: Белене трябва да се строи
Бойко Борисов: "Белене" трябва да се строи