Външният министър на Германия Хайко Маас пристига на посещение у нас

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас пристига на официално посещение в София по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

от БГНЕС
16:34, 19.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
външният министър германия хайко маас пристига посещение нас

На 20 май 2019 г. той ще се срещне с вицепремиера Захариева и с президента Румен Радев. Външният ни министър ще приеме Маас за разговор на "четири очи" и пленарни разговори между двете делегации в Министерския съвет в 10:30 ч. Двамата ще дадат пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет в 11:30 ч, съобщиха от МВнР.

Двамата министри ще обсъдят актуални теми от двустранните отношения и дневния ред на Европейския съюз, както и въпроси, свързани с предизвикателствата пред ЕС в международен план.

В 12 президентът Румен Радев ще разговаря на "Дондуков" 2 с Хайко Маас. В 12:30 ч Екатерина Захариева и Хайко Маас ще се разходят в историческия център на София между ротондата "Свети Георги", джамията „Баня Баши“ и Софийската синагога, символизиращи културното многообразие и толерантност на българския народ. В 14 ч двамата министри ще направят първа копка на новата сграда на дипломатическата мисия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Водата във варненските села Бърдарево и Попович не се препоръчва за пиене
Водата във варненските села Бърдарево и Попович не се препоръчва за пиене
Боряна Калейн спечели трети бронзов медал в Баку
Боряна Калейн спечели трети бронзов медал в Баку