НОВИНИ

Водещи банкери предупредиха за риск от протекционизъм

Водещи световни финансисти и банкери предупредиха за опасността от протекционизъм. На индонезийския остров Бали започнаха традиционните годишни срещи на Международния валутен фонд и Световната банка.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:07, 10.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Към предупрежденията на експертите от тези организации се присъедини и Световната търговска организация. Ефектът върху световната икономика от търговските войни несъмнено ще бъде негативен, казват специалистите, и призовават за деескалация на напрежението в търговските отношения между двете най-големи икономики в света - САЩ и Китай.

Кристин Лагард, управляващ директор на МВФ: Трябва да работим заедно за деескалация на текущите търговски спорове. И въпреки че е изкушаващо да мислим за тази перспектива като невъзможна, съм обнадеждена. Защото има ясно изразено желание за подобряване и разширяване на търговията.
Роберт Азеведо, генерален директор на СТО: Всички знаем какви са рисковете от ескалацията, рисковете за икономиката, за търговската система, която ще умножи икономическите рискове за дълъг период от време. Не можем да позволим това да се случи! Имаме нужда от търговията и от търговската система, за да има пълноценен растеж.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служител на ДАНС е задържан при опит за кражба на уникално златно съкровище
Служител на ДАНС е задържан при опит за кражба на уникално златно съкровище
Мишел Барние ще изнесе реч за развода с Великобритания
Мишел Барние ще изнесе реч за "развода" с Великобритания