НОВИНИ

Завод "Терем" ще участва в производство на нова бойна машина за пехотата

Военният завод "Терем-Търговище" ще се включи в производството на нова бойна машина за пехотата. Това обяви премиерът Бойко Борисов при посещение в завода. Фирмата може да участва в сглобяването, като така голяма част парите за проекта - 1, 2 млрд. лв., ще останат в българската икономика, обясни Борисов.

Александър Марков
от Александър Марков
12:05, 27.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

След две заседания на Министерския съвет, военният министър Красимир Каракачанов ще вкара за гласуване двата готови проекта за модернизация на армията - за нов изтребител и бронирана машина.

Бойко Борисов, министър-председател: Това, което е и моята мечта като сухопътен офицер, съответно машините за СВ, защото това е царицата на боя. Не забравяйте, че сме купували най-добрите транспортни самолети, хеликоптери, само транспортни. Все едно ще се изнасяме, все едно сме купували авиация да бягаме с нея, а сега ние говорим за бойни машини, които да защитават населението, суверенитета и целостта на България. Бойни машини.
Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Нашата амбиция е този проект за бронирана машина да бъде реализиран в български заводи. След което втората Батальонна бойна група, както е изискването по НАТО-овските стандарти, може да бъде съставена на базата на МТЛБ-1, което, обаче, трябва да бъде отремонтирано, модернизирано.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на външните министри от НАТО в Брюксел
Среща на външните министри от НАТО в Брюксел
Корейски медии:Ким Чен-ун и Мун Дже-ин проведоха открит и конструктивен разговор
Корейски медии:Ким Чен-ун и Мун Дже-ин проведоха открит и конструктивен разговор