НОВИНИ

Нова методика: Преподаване на базата на сензорни технологии

Нова методика на преподаване, базирана на сензорни технологии, внедриха в начално училище „Св. Климент Охридски” в Чирпан. Това е едно от трите учебни заведения в Европа, в които ще се преподава по този начин. Другите две училища са в Хърватия и Испания. Иновацията става факт след спечелен проект по програма „Еразъм ”.

bnt avatar logo
от Таня Матева
11:35, 27.04.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Идеята сензорните технологии да се въведат в класната стая дошла от учени от испанския университет "Кастила - Ла Манча".

Беатриз Ая-представител на координиращата организация: Когато подбирахме училищата, които да включим по проекта ние се ръководихме от следните критерии - училище, което прилага иновативни технологии, което е различно и е разположено в малък град

Учените, разработили софтуер съвместно с учители и ученици от трите начални училища в България, Хърватия и Испания.

Александра Нейкова-4 клас: Нашата задача беше да нарисуваме мечтаната класна стая, аз нарисувах как чиновете са летящи и дъската е електронна.

А мечтаната класна стая вече е факт. В нея чинове и черна дъска няма. Обучението става чрез електронен учебник – игра и преносими технологии – гривни за децата.

Красимира Кантарджиева-координатор на проекта за България: В момента децата учат въпреки, че изглежда като игра, но те научават много нови думи, правопис, имаме и граматически упражнения.

Децата са разделени на отбори, като ключова роля е отредена на интерактивната гривна.

Красимира Кантарджиева-координатор на проекта за България: Тя се носи на ръката на един член на отборите, тя е с bluetooth, свързващ отбора със софтуера.

Александра Нейкова-4 клас: Взимаме тази буквичка и маркираме и там излиза на дъската,това сега не е вярно и трябва да намерим правилната буквичка.

Новият метод на обучение повишава мотивацията на децата, показват резултатите. Засега иновацията се прилага само за часовете по английски език. Предстои да се разработи и за други учебни предмети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германският канцлер Ангела Меркел е на посещение във Вашингтон
Германският канцлер Ангела Меркел е на посещение във Вашингтон
​Отбелязваме световния ден на безопасността при работа
​Отбелязваме световния ден на безопасността при работа