НОВИНИ

Волен Сидеров: При отсъствие от зала, депутатите не трябва да получават заплатa

Коалиционен съвет във връзка с решението на БСП да напусне пленарна зала, събра вчера управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Как мнозинството ще запази кворума в парламента без най-голямата партия от опозицията - гост по темата в Сутрешния блок беше Волен Сидеров, лидер на "Атака", председател на ПГ на "Обединени патриоти".

bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 20.02.2019
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

Излизането на БСП е всъщност откъс от парламентаризма, категоричен е Сидеров.

Волен Сидеров, лидер на "Атака", председател на ПГ на "Обединени патриоти": Кворумът ще бъде осигурен, даже ще се прекратят пътувания, които обикновено депутатите имат в международни организации. Може би няколко седмици ще се отложат тези пътувания, така че ще поддържаме кворума. Може би пък парламентът ще заработи по-делово, защото много често опозицията вкарва едни дебати, които не са по темата, не са в същината на закона.

Сидеров коментира и дали депутатите от левицата ще получават заплати, въпреки отсъствията от заседания.

Волен Сидеров, лидер на "Атака", председател на ПГ на "Обединени патриоти": Вчера при г-жа Караянчева имахме събиране и аз предложих правилникът да се поправи така, че да не получаваш пари, когато не присъстваш. Защото те продължават да си получават 1/3 от заплатата, това са сериозни пари, за които повечето българи могат само да мечтаят. Така че, мисля, че това предложение трябва да се приеме.

И трите партии сме на мнение, че каквото и да протече покрай евроизборите, ние трябва да продължим мандата. Нека поне един път г-н Борисов да си изкара пълен мандат и да завършим започнатото по програма, защото сега сме на средата, допълни лидерът на "Атака".

;

Сидеров коментира и общественото недоволство по повод промените за преференциалното гласуване.

Волен Сидеров, лидер на "Атака", председател на ПГ на "Обединени патриоти": Вдигна се голям шум, БСП истеризираха много, обявиха го за край на демокрацията и създадоха едно напрежение, че се е случило нещо фатално страшно, а това не е така. Демокрацията не е заклана - жива и здрава е, така че всичко е наред.

Знаете, че премиерът Борисов има този рефлекс - когато за нещо има обществена реакция, да го преосмисли. Така Сидеров коментира решението на управляващите да върнат за нови поправки приетите вече промени в Изборния кодекс.

Относно предложението за изцяло мажоритарни избори, Сидеров заяви, че лично той няма проблем с мажоритарното избиране. Въпросът е, че при чисто мажоритарната система основните партии изпадат, защото всички се обединяват около познатите лица, допълни лидерът на "Атака".

;

Той коментира и една от най-важните теми около коалицията на "Обединени патриоти" - дали трите партии ще се явят заедно на предстоящите евроизбори.

Волен Сидеров, лидер на "Атака", председател на ПГ на "Обединени патриоти": Нямаме още решение, аз месеци наред настоявах да го решим, поставях темата много активно, но нямаше желание у моите колеги да говорят по този въпрос. Вчера обявиха, че Валери Симеонов е водач на листа, но не е ясно на коя - обща или отделна? Това ми прилича на заявка, че двете партии - НФСБ и ВМРО, казват, че няма да бъдат в обща коалиция с "Атака". Както и да се явим на избори обаче, ние оставаме в управлението, защото то трябва да се завърши.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как новите технологии в храненето помагат за по-здравословен режим при децата
Как новите технологии в храненето помагат за по-здравословен режим при децата
Британката от Ислямска държава ще загуби гражданството си във Великобритания
Британката от "Ислямска държава" ще загуби гражданството си във Великобритания