НОВИНИ

"Воля" поиска Валери Симеонов да се оттегли от вицепремиерския пост

"Воля" поиска Валери Симеонов /Обединени патриоти/ да се оттегли от изпълнителната власт заради изказванията му около скандала с нацистки снимки на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който заради това подаде оставка.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:10, 18.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
воля поиска валери симеонов оттегли вицепремиерския пост

Политическият съвет на партията и ПГ в рамките на деня ще обсъди възможността да бъде поискана оставката на Симеонов, каза пред журналисти в Народното събрание Стефан Августинов, член на ръководството на политическата сила.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки уточни, че те самите няма директно да поискат оставката на Симеонов. Според тях вицепремиерът сам трябва да се оттегли от поста или да бъде освободен от премиера Борисов. Шеги с тези неща не бива да се правят, това е лична отговорност, подчерта той.

"За нас е недопустимо, спомняте си, че германският президент преди години си подаде заради едни съмнения оставката, други в Европа я подават за една изпусната думичка, а в България да стоим и да се "бутаме" в гърдите, че сме си правили еди какви си снимки в Бухенвалд", коментира Августинов. Той припомни, че те не са подкрепили коалиционното правителство ГЕРБ-Патриоти и начина, по който е избрано,както и представителите в него на националистите, а необходимостта страната ни да има стабилен кабинет. Подкрепяме и това, че тази държава трябва да се измъкне и правителството да започне да работи в полза на хората, добави той.По думите на Стефан Августинов "Воля" има достатъчно подготвени кадри за управлението, но в момента подобен разговор нямало.
Марешки потвърди, че ПГ ще подкрепя добрите законопроекти на мнозинството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК глоби „Фейсбук“ със 110 млн. евро за нарушения при покупката на WhatsApp
ЕК глоби „Фейсбук“ със 110 млн. евро за нарушения при покупката на WhatsApp
На 52 години почина рок певецът Крис Корнел
На 52 години почина рок певецът Крис Корнел