НОВИНИ

Връчиха наградите "Юрист на годината"

За 11-ти път бяха връчени наградите от конкурса „Юрист на годината". Организатори са сайтът "Правен свят" и Международния правен център.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
22:26, 08.05.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Голямата награда "Юрист на годината" получи председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов. Той получи най-много гласове заради усилията на ведомството му за въвеждане на новия регламент за защита на личните данни.

Венцислав Караджов - председател на Комисията за защита на личните данни: Юристите от публичния сектор са, бих казал, малко подценени, поради което аз считам тази награда като приз за всеки юрист, който ежедневно полага усилия.

Целта на наградите е да насърчи професионализма и достойнството в упражняването на правните професии.

Гинка Христова - Международен правен център: Поощряваме това да продължат колегите юристи, независимо в коя сфера от юридическата дейност работят, да продължат да се борят, защото борбата на този фронт не е лесна.

Наградата "Дело на годината" получи Министерството на финансите заради организирането на защита по делото на Държавния резервен фонд на Султаната на Оман срещу България пред Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове. Отличия бяха връчени и в категориите "Нотариус на годината", "Частен съдебен изпълнител на годината", "Кантора на годината". Специалната награда за заслуги в развитието на правото получи бившият правосъден министър Антон Станков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев беше домакин на вечерята Ифтар
Президентът Радев беше домакин на вечерята Ифтар
Оставиха в ареста задържаните за погрома в заведение в Кърнаре
Оставиха в ареста задържаните за погрома в заведение в Кърнаре