НОВИНИ

Връчиха наградите за отговорен бизнес за 2016 година

За четиринайсета поредна година Българският форум на бизнес лидерите раздаде наградите си за отговорен бизнес. За тях се състезаваха 57 компании с проекти от обществена значимост в седем категории. Статуетки връчиха служебният премиер Огнян Герджиков, кметът на София Йорданка Фандъкова и британският посланик Н. Пр. Ема Хопкинс.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев Оператор: Мария Балканска
22:42, 14.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Инвестицията в обществото е най-важната инвестиция. Това беше основното послание на отличените за отговорен бизнес в сферите на екологията, образованието и социалната политика. Сред тях най-много първи награди получиха телекомуникационни компании.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община и председател на журито: "Всички награди са изключително важни, а най-важно е това, че всяка година компаниите, които участват в наградите за отговорен бизнес стават все повече. Това наистина говори, че бизнесът се развива добре, развива се устойчиво, и най-вече, че е отговорен към обществото."
Ираван Хира - председател на Българския форум на бизнес лидерите: "Наблюдаваме вече почти 20% увеличение на проектите и инициативите в най-различни каузи. А другият голям прогрес е, че вече не само големият бизнес и бизнес, който присъства дълги години на пазара, но така и вече имаме и малки, средни предприятия, включително и стартиращи компании, които са буквално с 4-5 служители, и въпреки това, намират време да се отдадат и да помогнат на някоя кауза."

Победителите се обединиха около идеята за повече усилия в областта на корпоративната социална отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни звезди в международното жури на София Филм Фест
Световни звезди в международното жури на София Филм Фест
Гласоводител: Помагат ли Ви предизборните дебати да решите за кого да гласувате?
Гласоводител: Помагат ли Ви предизборните дебати да решите за кого да гласувате?