НОВИНИ

Всеки втори търговец в "Слънчев бряг" крие обороти

Питейните заведения, нощните клубове, кафенета и паркингите на територията на курорта "Слънчев бряг" масово не отчитат оборотите си. Това показват данните от проверките на НАП в курортния комплекс през изминалия уикенд. Така например по време на открито наблюдение паркинг отчита с 1200 процента повече оборот, отколкото седмица по-рано. Тогава са издадени касови бележки само на 13 клиенти на съоръжението. Това съобщиха от пресслужбата на НАП.

bnt avatar logo
от БТА
12:15, 22.06.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
всеки втори търговец слънчев бряг крие обороти

Не по-различна е ситуацията и с нощните заведения на територията на курорта. Дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 лева в нощта, в която инспекторите на НАП следят издаването на фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб е отчел три пъти по-нисък оборот. Друго нощно заведение отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани преди година - на 13 юни 2015 година /събота/, посочиха от приходното ведомство.
По време на наблюденията при почти всички заведения в "Слънчев бряг" данъчните отчитат значително повишение на оборотите, когато следят за издаването на фискални бонове. На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон, допълват от НАП.
Общо за трите дни на интензивни проверки на територията на "Слънчев бряг" /от 17 до 19 юни/ данъчните са проверили близо 300 обекта. Присъствието на инспектори на приходната агенция ще продължи до края на сезона по цялото Черноморие.
При проверките данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, стотици обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на хиляди други се следят в реално време чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.
От НАП напомнят на гражданите, че могат да подават сигнали за търговци, които укриват оборот или не издават касови бележки, на телефон 0700 18 700.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоби за лошо почистване във Варна
Глоби за лошо почистване във Варна
Утре откриват ремонтирания драматичен театър в Пловдив
Утре откриват ремонтирания драматичен театър в Пловдив