НОВИНИ

Второ обвинение срещу ген. Кирчо Киров за присвояване на 5, 1 млн. лева

Военно-окръжна прокуратура София внася втори обвинителен акт срещу ген. Кирчо Киров. Отново за длъжностно присвояване в особено големи размери и представляващо особено тежък случай, заяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Става въпрос за присвоени 5 100 000 лева в период около 5 години въз основа на документи с невярно съдържание, изготвени от друг подчинен на ген. Кирчо Киров - служител на Агенцията за разузнаване, и които са били утвърдени от ген. Кирчо Киров.

bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 16.01.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Освен това Софийска градска прокуратура днес ще внесе втори обвинителен акт срещу военния министър в оставка Николай Ненчев. Това е досъдебното производство на Софийската градска прокуратура за МИГ-овете. Така че от днес стартира централната фаза на този процес - съдебната, където ще бъдат представени всички доказателства и където ще се развие същинския спор между обвинението и защитата, заяви пред БНТ говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Пред този ще бъде настоявано и за налагане на тежко наказание на военния министър.

Относно обвинението срещу бившия финансов министър Симеон Дянков, Софийска градска прокуратура разполага с достатъчно на брой доказателства за това, че той е влияел и е давал съответни разпореждания на изпълнителния директор на Агенцията по приватизация. По този начин той му е отнел възможността да изпълни задълженията си по закон и да възложи оценката на тези акции на независим оценител, обясни Арнаудова. Според обвинението действията на Иво Прокопиев, считан за подбудител и помага, се изразяват в даване на разяснения, съвети и по този начин Дянков е бил мотивиран да извърши престъплението по служба, от друга страна той е бил подпомогнат с фактически действия.

Прокуратурата непрекъснато извършва съответните действия, предава лицата на съд и се бори в съда със защитите, за да докаже, че доказателствата са достатъчни, за да бъдат наложени наказания, каза Арнаудова.


Още за работата на прокуратурата вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Традициите за Сурва и Василица се представят в Националния етнографски музей
Традициите за Сурва и Василица се представят в Националния етнографски музей
Анархисти потрошиха тролейбус в Атина
Анархисти потрошиха тролейбус в Атина