НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Нямам амбиции за президентския пост

Бих препоръчала на новия образователен министър, който и да е той, да поиска от Народното събрание отлагане на приемането на новите учебни програми и да се съсредоточи върху успокояването на системата. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в студиото на "Денят започва". По думите ѝ учителите трябва да са водещи при съгласуването на реформи, а експертните екипи и самият министър трябва да представят визията си за промяна, в диалог с цялото общество.

йорданка фандъкова нямам амбиции президентския пост
bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 03.02.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

"За съжаление министерството на образованието става заложник на коалиционни и междупартийни борби и не съм оптимист, че в някакъв скорошен план ще се успокоят нещата", каза столичният кмет.

13 млн. ще бъдат инвестирани в строителството на нови детски градини през 2016 г., 15 млн. лв. в модернизация на вече съществуващи. По различни програми над 30 училища ще бъдат включени в програми за подобряване на енергийната ефективност. В няколко училища ще бъде сменена и горивната база. Ефектът, по думите на Фандъкова, е голям - между 30 и 50 се намаляват разходите за отопление.

Над 60 % от отпадъците се обработват в открития през септември завод в столицата. Предстои изграждането на инсталация, с която енергията от отпадъците ще се използва за отопление на столицата, до края на годината всичкият боклук в София ще се обработва в завода.

Над 1 700 000 лв. ще бъдат спестени при разплащане за снегопочистването на града заради недобре свършена работа досега.

Йорданка Фандъкова каза още, че през 2016 г. ще се работи приоритетно и по бул. Владимир Вазов, довършване на бул. Витоша до Южния парк, бул. Монтевидео, доизграждане на ул. Обиколна в "Дружба" и най-важният проект - третата линия на метрото. В края на месец март ще има цялостно затваряне на бул. "Патриарх Евтимий". Част от дърветата, които попадат в обсега на строителните дейности, ще бъдат преместени, а други ще бъдат подменени с нови.

На финал Фандъкова заяви, че работи активно като столичен кмет и няма амбиции за президентския пост.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Ваньо Шарков: Има тежка диспропорция в болничната помощ
Д-р Ваньо Шарков: Има тежка диспропорция в болничната помощ
Великобритания даде зелена светлина за генетично модифициране на бебета
Великобритания даде зелена светлина за генетично модифициране на бебета